Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar Osman Nurković učestvovaće na TEN-T danima u Ljubljani

Objavljeno: 24.04.2018. 19:05 Autor: MSP

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem učestvovaće na TEN-T danima koji će se održati 25.-27. aprila 2018. godine u Ljubljani (Republika Slovenija).

TEN-T dani su vodeći događaj na temu evropske povezanosti u oblasti saobraćaja, koji će okupiti više od 2500 učesnika: ministre, visoke zvaničnike i predstavnike javne uprave, promotere projekata, finansijske institucije, privatne investitore, civilno društvo itd.

Od ministara saobraćaja Zapadnog Balkana se ovom prilikom očekuje da razmotre tekst Zapadnobalkanske Deklaracije o bezbjednosti u saobraćaju i da navedenu Deklaraciju potpišu.

Između ostalih događaja na visokom nivou, organizovaće se i ministarska sjednica Zapadnog Balkana i Turske na kojoj će izlagati ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković.

Pored ovoga, ministri će razgovarati na temu otklanjanja prepreka u cilju olakšavanja prekograničnog prometa saobraćaja, razmotriti i potvrditi Zapadnobalkansku deklaraciju o graničnim prelazima.

 

Delegaciju osim ministra Nurkovića čine: državna sekretarka Angelina Živković, sekretar Adis Pepić i Bilsana Bibić, samostalna savjetnica III.

 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

 

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?