Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет министра Богдановића и македонског министра културе Роберта Алагјозовског

Објављено: 25.04.2018. 18:39 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић разговарао је данас са министром културе Републике Македоније Робертом Алагјозовским. 

Министри су размијенили ставове о значају ТРАДУКИ, мреже за преводилаштво и књиге, која је овогодишњу сједницу свог Управног одбора организовала у Црној Гори. Министар Богдановић је нагласио да Црна Гора и Република Македонија, као двије земље које су недавно постале пуноправне чланице ове међународне мреже морају интензивно радити како би на прави начин искористили све потенцијале које она нуди. 

Саговорници су разговарали и о сарадњи у области културне баштине. Као посебно важан сегмент у овој области истакнута је сарадња и размјена искустава на очувању вриједности два УНЕСЦО локалитета, Котора и Охрида. Министри су истакли посебно задовољство што је сарадња УНЕСЦО канцеларија и експерата веома интензивна и нагласили да су увјерени да ће она донијети добре резултате у очувању и промоцији наших културних и природних посебности. 

Размијењене су идеје о могућности оснивања заједничког фонда земаља Југоисточне Европе који би финансирао пројекте размјене између институција културе и закључено је да би о овој могућности требало покренути дијалог између поменутих земаља.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?