Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена три кривична дјела; против два лица поднијете кривичне пријаве и једно лице лишено слободе

Објављено: 25.04.2018. 19:55 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили три кривична дјела, и то два кривична дјела крађа и једно кривично дјело изазивање опште опасности. Против два осумњичена лица поднијета је кривична пријава док је лице осумњичено за кривично дјело изазивање опште опасности лишено слободе.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 24.04.2018. године, надлежном тужиоцу поднијели посебан извјешатј као допуну кривичне пријаве, претходно поднијете против непознатог починиоца, против Д.Б. (29) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету М.К. Он је, како се сумња, мјесец дана прије извршења кривичног дјела, односно око Нове године, планирао отуђење пмв марке „Ренаулт Цлио“ подгоричких регистарских ознака на начин што је то возило, без знања власника, огласио за продају. Када је неко од заинтересованих грађана позвао поводом предмета огласа, кћерка оштећеног је догађај пријавила полицији. Како Д.Б. није успио у првобитној намјери он се, 28.01.2018. године око 17,30 часова, са оштећеним М.К. одвезао предметним пмв у приватну посјету. Д.Б. је, како се сумња, након краћег боравка у посјети, узео кључеве од возила како би наводно из возила узео неке предмете, и том приликом отуђио возило и одвезао га на непознату локацију. Д.Б. је, сумња се, возило продао једном лицу. Возило је пронађено и враћено власнику.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су, 24.04.2018. године, надлежном тужиоцу поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве, претходно поднијете против непознатог починиоца, против С.Б. (30) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету бивше фабрике „Радоје Дакић“. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је 18.03.2018. године, у вечерњим часовима, док се налазио у близини круга бивше фабрике „Радоје Дакић“, ушао у круг фабрике и том приликом пришао једној хали гдје је кроз отвор у једном дијелу хале ушао у унутршњост и том приликом отуђио већу количину шарафа која се налазила у дрвеним кутијама. Наведене кутије је, сумња се, ставио у пмв марке „ ВW Голф ИИ“, након чега се удаљио са лица мјеста.

Службеници ЦБ Подгорица су, 25.04.2018. године, лишили слободе Д.Ђ. (20) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности на штету малљетне дјевојчице. Он је, како се сумња, 24.04.2018. године око 18,00 часова, у селу Понари, на повоцу без корпе држао пса расе ротвајер, који је, када су пролазили поред дворишта једне куће, примјетио четворогодишњу дјевојчицу, напао је и оборио је на тротоар, наносећи јој зубима повреде у предјелу главе. Дјевојчица је превезена у Клинички центар Црне Горе ради указивања љекарска помоћи, гдје је задржана на лијечењу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?