Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у званичној посјети Врховном суду Црне Горе

Објављено: 25.04.2018. 23:30 Аутор: Кабинет предсједнице Врховног суда

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједница Врховног суда Весна Меденица и предсједник Владе Душко Марковић констатовали су данас на састанку у Врховном суду да је сарадња судске и извршне власти квалитетна и да је потребна даља синергија како би Црна Гора била од стране грађана и међународне јавности препозната као држава са јаком владавином права и правном сигурношћу.

Предсједница Меденица предочила је премијеру резултате рада црногорских судова у 2017. години, напредак остварен у ефикасности, ефективности и квалитету судовања, поштовању конвенцијских права и изазовима са којима се судови сусријећу у примјени нових организационих и процесних рјешења.

Предсједник Марковић је истакао да је као премијер поносан што су изузетни резултати рада судова препознати од стране Европске комисије јер су управо они кључни за процес приступања Европској унији, као и за прилив страних инвестиција.

Предсједници Врховног суда и Владе закључили су да је квалитетна међуинституционална сарадња неопходна како би се уочени проблеми у пракси превазишли унапређењем законских рјешења, побољшањем судске инфраструктуре, али и размотриле могућности законске заштите интегритета суда и судија.

Састанку у Врховном суду присуствовао је и потпредсједник за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде Зоран Пажин и предсједници одљељења Врховног суда.

Кабинет предсједнице Врховног суда

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/дПГјWНсМ2ДМ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?