Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Улцињ: Пронађен 361 килограм сканка; лишено слободе лице осумњичено за кријумчарење сканка из Албаније у Црну Гору

Објављено: 26.04.2018. 00:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Улцињ су данас, у садејству са службеницима Јединице за електронско осматрање и оперативну подршку СГП-а, на брду Стегваш, открили сканк који је непосредно прије тога прокријумчарен из Албаније у Црну Гору, чиме је спријечено даље кријумчарење ове опојне дроге и њено стављање у промет. Том приликом одузето је 361,03 кг сканка као и комби возило којим је сканк, како се сумња, прокријумчарен и у којем се ова опојна дрога и налазила приликом проналаска. Захваљујући брзој реакцији наше полиције и квалитетној сарадњи коју гранична полиција Црне Горе има са граничном полицијом Албаније, осумњичено лице, које је успјело да се домогне албанске територије непосредно након откривања прокријумчарене дроге на нашој територији, је лишено слободе у Албанији. Лице је потом предато црногорској полицији ради процесуирања.

Наиме, данас, 25.04.2018. године, око 08.00 часова, Јединица за електронско осматрање и оперативну подршку на Стегвашу, у близини државне границе према Републици Албанији, у зони надлежности РЦГП Југ – Одјељење граничне безбједности Улцињ, је детектовала комби возило. На лице мјеста је одмах упућена патрола ОГБ Улцињ. Службеници ОГБ Улцињ су обавили визуелни преглед транспортног простора наведеног моторног возила и установили да је потпуно попуњено џаковима и путничким торбама у којима се налази зелена биљна материја за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк, за коју је мјерењем које је услиједило утврђено да је тежине 361,03 кг.

О наведеном је одмах обавијештена гранична полиција Албаније у циљу предузимања мјера и радњи на лишењу слободе лица за које је постојала сумња да је повезано са кријумчарењем наведене дроге као и сумња да је успјело да пређе границу са Албанијом. Гранична полиција Албаније је, поступајући по обавјештењу наше граничне полиције, на албанској територији лишила слободе П.Ђ. (45) из Подгорице, држављанина Црне Горе. Он је, како се сумња, управљао наведеним возилом у којем је пронађен сканк и учествовао је у кријумчарењу ове дроге из Албаније у Црну Гору.

Осумњичени П.Ђ. је преузет од албанске полиције и потом је предат службеницима ЦБ Бар ради процесуирања. Службеницима ЦБ Бар су такође предати возило и сканк ради даљег поступања. Осумњичени П.Ђ. ће, уз кривичну пријаву, бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?