Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Евроазијска аеронаутичка изложба у Анталији: Филиповић са турским министром одбране, Цаниклијем

Објављено: 26.04.2018. 14:38 Аутор: мод
Државни секретар Министарства одбране, Слободан Филиповић, састао се јуче у Анталији са министром одбране Републике Турске, Нуретином Цаниклијем.

У овом турском граду јуче је отворена петодневна Евроазијска аеронаутичка изложба (Еурасиа Схоw), на којој излаже око 320 свјетских компанија из те области. 
 
Филиповић се захвалио министру Цаниклију на снажној подршци Републике Турске реформи система одбране Црне Горе и исказао задовољство јачањем сарадње двије земље на пољу одбране и одбрамбених капацитета. Он је информисао турског министра о приоритетима црногорског Министарства одбране у процесу модернизације наоружања и опреме Војске Црне Горе, као и о плановима активног доприноса колективном систему безбједности.

Цаникли је истакао да евроатлантске интеграције Црне Горе могу бити примјер земљама региона како се јасно дефинисани циљеви остварују посвећеним радом, озбиљним реформама и снажном подршком савезничких и партнерских земаља. Он је нагласио да ће чланство Црне Горе у Алијанси позитивно утицати на регионалну стабилност, али и и на интензивирање билатералне сарадње наше земље са савезницима. 

Делегација Министарства одбране Црне Горе састала се са представницима више излагача, са фокусом на опрему неопходну за осавремењавање Ваздухопловства и Војске Црне Горе.

У саставу делегације Министарства одбране Црне Горе су и савјетник министра за војна питања, пуковник Зоран Бошковић и командант Ваздухопловства Војске Црне Горе, потпуковник Ненад Павловић.

mod




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?