Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

“Прогетти ди Гранде Рилеванза”: Конкурс за пројекте од посебног значаја Владе Италије први пут отворен за Црну Гору

Објављено: 26.04.2018. 19:53 Аутор: Министарство науке

Пројекти од посебног значаја “Прогетти ди Гранде Рилеванза” први пут су отворени за Црну Гору у склопу конкурса који су расписали Министарство науке Црне Горе и Генерални директорат за промоцију земље Министарства вањских послова и међународне сарадње Републике Италије, за период 2018/2020.

У остваривању сарадње на пројектима од посебног значаја помогао је аташе за науку Амбасаде Италије у Београду, господин Паоло Батинели.

Овим Конкурсом доступне су двије могуће шеме финансирања: Пројекти за размјену истраживача (финансирају се једино трошкови мобилности истраживача) и Пројекти од посебног значаја (истраживачке активности суфинансирају обје Стране, при чему је обавезан значајан финансијски допринос носиоца пројекта који подноси предлог).

Конкурс за подношење заједничких предлога пројеката за „размјену истраживача“ и заједничких предлога пројеката “Гранде Рилеванза” је услиједио на основу Споразума о научној и технолошкој сарадњи између Владе Црне Горе и Владе Републике Италије, који је ступио на снагу 19. фебруара 2018. године.

На Конкурс се могу пријавити носиоци научног истраживања који су уписани у Регистар Министарства науке Црне Горе. Пројекат мора испуњавати услове у складу са Законом о наоучноистраживачкој дјелатности као и утврђене критеријуме Министарства науке Црне Горе.

Приоритетне области сарадње

Пројекти за размјену истраживача морају се подносити искључиво за неку од сљедећих приоритетних области истраживања: Пољопривреда и наука о храни, Биотехнологија и медицина, Плави раст, Културно насљеђе, Одрживе технологије, инжењеринг и ресурси.

Пројекти од посебног значаја морају се подносити искључиво за неку од сљедећих приоритетних области истраживања: Плави раст, Биотехнологија и медицина, Културно насљеђе, Одрживе технологије, инжењеринг и ресурси, Процјена ризика од природних катастрофа и отклањање ризика и Пољопривреда и наука о храни.

Пријаве са комплетном документацијом достављају се електронским путем, преко сајта Министарства науке, најкасније до 06. јуна 2018. године, до 12:00х.

Контакт особа у Министарству науке је Снежана Вукотић, самостална савјетница И, Дирекција за међународне програме и европске интеграције (тел: 020/405-326; емаил: снезана.вукотиц@мна.гов.ме)

ЛИНК ЗА КОНКУРС

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?