Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нема никаквих промјена у режиму уласка држављана Србије у Црну Гору

Објављено: 26.04.2018. 21:35 Аутор: УП
Поводом интересовања више медија из Републике Србије, као и држављана ове државе, а у вези са питањима да ли се ишта промијенило у режиму преласка државне границе Републике Србије са Црном Гором, обавјештавамо вас сљедеће:

Нема никаквих промјена у режиму преласка државне границе за држављане Србије из ове државе у Црну Гору.

Као и до сада, држављани Србије могу прелазити државну границу са Црном Гором са важећом личном картом или пасошем. Дакле конкретно, као што је то и до сада био случај, држављани Републике Србије могу улазити, прелазити преко територије и боравити у Црној Гори до 90 дана са важећом путном исправом односно пасошем без визе. Држављани ове државе могу улазити, прелазити преко територије и боравити у Црној Гори до 30 дана са важећом личном картом, односно другом исправом на основу које се може утврдити њихов идентитет и држављанство.

Путовање малољетних лица држављана Републике Србије – улазак у Црну Гору се такође није мјењао и подразумјева да:
- уколико дијете односно малољетно лице путује у пратњи оба родитеља, као доказ о идентитету, у случају када малољетно лице не посједује личну карту односно пасош, прихватиће се и други документ на основу којег се може утврдити идентитет малољетног лица (извод из матичне књиге рођених, ђачка књижица, здравствена књижица и сл.)
- уколико дијете односно малољетно лице путује са једним родитељем, осим документа на основу којег се може утврдити идентитет малољетног лица потребна је и сагласност другог родитеља; и
- уколико дијете односно малољетно лице путује са трећим лицем (клубом, групом и др.) осим документа на основу којег се може утврдити идентитет малољетног лица потребна је и сагласност оба родитеља.

То да се режим преласка државне границе Србије са Црном Гором није промијенио односи си се и на, подсјећамо, то да држављани Републике Србије, када улазе у нашу државу управљајући возилом, могу ући у Црну Гору преко граничних прелаза са нашом државом, поред презентовања других потребних документа – личне исправе (личне карте или пасоша) и возачке дозволе, уз давање на увид или саобраћајне дозволе или потврде о предаји докумената за регистрацију моторног возила (продужење регистрације).

Уколико буде било каквих промјена у режиму преласка државне границе, јавност ће о томе бити благовремено обавијештена.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?