Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Пуришић: Утврђеним Предлогом закона о Социјалном савјету унапријеђује се рад Социјалног савјета

  
  
Влада је на данашњој сједници утврдила Предлог закона о Социјалном савјету.

Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић поручио је у изјави за јавност након сједнице да је ријеч о измијењеном и унапријеђеном Закону о Социјалном савјету који је ступио на снагу почетком 2008. године, истакавши да је основни разлог за измјену постојећег закона тежња да се текст закона учини функционалнијим и прецизнијим, како би се унаприједио рад Социјалног савјета.

„Основни разлог због којег је вршена измјена овог закона је да се текст постојећег закона учини функционалнијим и прецизнијим како би се унаприједио рад Социјалног савјета, као мјеста гдје се нивелишу интереси сва три социјална партнера о најважнијим питањима, што би требало да доведе унапређења самог процеса социјалног дијалога, што је као што знате била једна од сугестија Европске комисије у најновијем Извјештају“ – истакао је министар.

Он је саопштио да у циљу што ефикаснијег рада нови закон предвиђа смањење броја чланова Социјалног савјета са тридесет и три на двадесет и четири члана, те да се уводи принцип ротације у предсједавању Социјалним савјетом.
      
„Нови закон о Социјалном савјету предвиђа јачање Секретаријата Социјалног савјета у сваком смислу и институционалном и финансијском, што би требало да обезбиједи добру подршку раду Социјалног савјета. Такође је уведен и принцип ротације у предсједавању Социјалним савјетом, па ће убудуће по годину дана предсједавати Социјалним савјетом сви репрезентативни социјални партнери, дакле представник Владе и представници репрезентативних синдиката, односно удружења послодаваца“ – рекао је министар Пуришић.
  
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
   
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?