Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада Црне Горе утврдила Предлог закона о Предсједнику Црне Горе

Објављено: 26.04.2018. 21:01 Аутор: МЈУ

Влада Црне Горе је на данашњој сједници утврдила Предлог закона о Предсједнику Црне Горе. Министарка јавне управе Сузана Прибиловић је представила Предлог закона на Конференцији за медије одржаној након 74. сједнице Владе.

„Имајући у виду остварени пуни међународни субјективитет од обнављања државности 2006. године, поштовање и вредновање државе и њених институција, указала се потреба нормативног уређења питања која се односе на услове за обављање функције Предсједника Црне Горе, као и права Предсједника по престанку функције, у складу са позитивним упоредним праксама. У том смислу, по први пут се законом уређује институција Предсједника Црне Горе, утврђивање његових права за вријеме обављања функције, уређује начин обезбјеђивања материјалних и других услова за обављање функције, као и организација и рад службе која пружа стручну и техничку помоћ у раду Предсједника“, изјавила је министарка Прибиловић.

 Текст изјаве министарке Сузане Прибиловић поводом Предлога закона о Предсједнику Црне Горе

 Видео: Изјава министарке Сузане Прибиловић поводом Предлога закона о Предсједнику Црне Горе - Конференција за медије након 74. сједнице Владе Црне Горе

Видео: Одговори на питања новинара - Конференција за медије након 74. сједнице Владе Црне Горе
Министарство јавне управе
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?