Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Претресом куће пронађени аутоматска пушка, пиштољ и стартни пиштољ као и 54 комада муниције и два оквира; осумњичени лишен слободе

Објављено: 27.04.2018. 17:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су претресом куће у селу Махала у Зети пронашли и одузели аутоматску пушку, пиштољ, стартни пиштољ, два оквира и 54 комада муниције у илегалном посједу. Осумњичено лице је лишено слободе.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су јуче, 26.04.2018. године, поступајући сходно оперативним сазнањима, у селу Махала извршили претрес куће Ж.В. (51). Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели аутоматску пушку АБ2 са бајонетом, два оквира у којим се налазило тридесет комада муниције цал. 7,62 мм, пиштољ „Маусер Обераудорф Германy“ са пет комада муниције у оквиру и кутијом са 19 комада муниције цал. 7,65 мм, као и стартни пиштољ. Пронађено оружије и муниција су у илегалном посједу.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Ж.В. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

У наредном периоду службеници полиције ће наставити са спровођењем активности у циљу превенције, откривања и спрјечавања вршења тешких кривичних дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?