Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађено и одузето више од килограма кокаина; осумњичени лишен слободе

Објављено: 27.04.2018. 17:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су јуче, предузимајући мјере и радње у циљу спрјечавања тзв. уличне продаје опојних дрога на подручју Подгорице, извршили контролу лица и претрес стана и том приликом пронашли и одузели више од килограма опојне дроге кокаин. Овом запленом службеници Одсјека су прекинули још један ланац уличне продаје опојне дроге кокаин. Осумњичени је лишен слободе.

Наиме, службенци Одсјека су, 26.04.2018. године, поступајући на основу оперативних информација да се Г.М. (47) из Подгорице дужи временски период бави набавком и стављањем у промет опојне дроге кокаин, извршили контролу лица и претрес стана које он користи и том приликом пронашли и одузели прашкасту материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин укупне тежине око 1065 грама.

Службеници Одсјека су наиме претходно, у послијеподневним часовима, примјетили Г.М. у улици Илије Пламенца и извршили контролу овог лица. Приликом контроле службеници Одсјека су пронашли и одузели веће пвц паковање са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин укупне тежине око 52 грама. О догађају је потом обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Г.М. лиши слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и након тога иницирао претрес стана који осумњичени користи. Поступајући по наредби судије за истрагу Вишег суда из Подгорице, службеници Одсјека су након тога извршили претрес стана који је Г.М. користио и том приликом су пронашли и одузели још два велика пвц паковања са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин тежине око 1013 грама и једну вагу за прецизно мјерење. Полицијски службеници су одузели и пмв марке „БМW“ за које се сумња да га је осумњичени користио за вршење кривичног дјела.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да се Г.М. у дужем периоду бавио набавком и стављањем у промет опојне дроге кокаин. Он је, како се сумња, опојну дрогу набављао у већим количинама (више од килограма) и након тога у стану вршио мјерење и препакивање у мања пвц паковања које је потом стављао у тзв. улични промет на подручју Подгорице. Он је, сумња се, пронађену количину, од укупно 1065 грама набавио од за сада непознатог лица на чијој се идентификацији ради, са намјером да у стану изврши мијешање кокаина са одговарајућом супстанцом ради добијања много веће количине и да након тога изврши мјерење и препакивање у мања паковања ради даљег стављања у тзв. улични промет.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?