Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: На двије локације пронађена и одузета три комада ватреног оружја

Објављено: 27.04.2018. 20:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су у двије активности пронашли и одузели три комада ватреног оружја.

Наиме службеници ЦБ Беране су, у циљу проналаска ватреног оружја у илегалном посједу, 26.04.2018. године, поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Беранама, извршили претрес породичне куће и помоћних просторија које користи М.Д. (44) из Берана. Претресом су пронађени и привремено одузетии ловачка пушка марке „Црвена Застава“ цал. 16 мм са оружним лист истекле важности на име његовог сродника и пиштољ „Црвена Застава“ цал. 7,62 мм са оружним листим такође истекле важности, исто издатим на име његовог сродника. Од М.Д. је у полицијским просторијама узета изјава у својству грађанина. О догађају је обавијештен државни тужилалац у ОДТ у Беранама који се изјаснио да нема елемената бића кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности већ да се ради о прекршају. Сходно томе, против М.Д. ће Суду за прекршаје Бијело Поље – Одељење Беране бити поднијет захтјев за покретање прекршајног поступка у редовном поступку за почињени прекршај из чл. 24 Закона о оружју.

Осим тога, службеници ЦБ Беране су, 25.04.2018. године, поступајући по пријави коју су добили путем телефона, а која се односила на насиље у породици, пронашли пријављено лице, В.Б. Он је пронађен у насељу Петњик а код њега је том приликом пронађен и одузет пиштољ марке „Валтер“ цал. 6,35 мм у илегалном посједу. В.Б. је лишен слободе. О догађају је обавијештен надлежни тужилац који се изјаснио да се против њега поднесе кривична пријава због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?