Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Акција Бока: Претреси на девет локација – одузети оружје, муниција, уговори, возило и мотоцкл

Објављено: 27.04.2018. 20:07 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Сектора криминалистичке полиције и службеници Центра безбједности Херцег Нови и одјељења безбједности Тиват и Котор су, поступајући сходно наредбама надлежних судија за истрагу, спровели двадесетосму акцију у оквиру рада Оперативног штаба „Бока“, а у наставку активности које се предузимају у циљу борбе против организованих криминалних група. У оквиру ових активности врше се претреси на локацијама које користе чланови организованих криминалних група, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. У претходна три дана су извршени претреси на девет локација.

Наиме, службеници СКП-а, ЦБ Нерцег Нови, ОБ Котор и ОБ Тиват су, у претходна три дана извршили претресе на девет локација које користи осам лица и то: у Херцег Новом локација које користе М.В. (40), Н.Р. (47) и М.М. (44), у Котору су претресане локације које користе М.В. (42), М.П. (32) и Б.П. (29), док су у Тивту претресане локације које користе Т.П. (39) и С.Ф. (33).

Спроведеним претресима објеката у овим градовима пронађено је и одузето пет комада дугог наоружања, два комада кратког наоружања и 309 комада муниције, које ће бити предмет даљих вјештачења и провјера. Такође је пронађен и један стартни пиштољ а против лица код којег је пронађен поднијета је прекршајна пријава по Закону о оружју. Претресима су полицијски службеници пронашли и одузели већи број уговора о купопродаји непокретности који ће бити предмет даљих провјера службеника Управе полиције, као и извјесна количина скупоцјене текстилне робе без доказа о поријеклу, о чему ће бити обавјештен надлежни државни тужилац како би се изјаснио да ли у наведеним радњама има елемената бића кривичног дјела недозвољена трговина. У склопу наведених активности, ради спровођења даљих провјера одузето је возило, мотоцикл и већи број мобилних телефона.

Службеници Управе полиције, у активностима које спроводе у борби против организованог криминала а које координира Сектор криминалистичке полиције су до сада, у 28 акција која су спроведене од почетка октобра прошле године, укључујући и наведену акцију, извршили претресе на 366 локација на југу и сјеверу и у централној регији, и то на локацијама које користе чланови ОКГ, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Приведен је велики број лица. Одузети су ватрено оружје и муниција, хладно оружје, скупоцјени аутомобили, дрога, средства комуникације, уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више лица је лишено слободе због кривичних дјела у вези са зеленаштвом, илегалним посједовањем оружја и злоупотребом опојних дрога. Све што је одузето биће вјештачено у Форензичком центру ради утврђивања поријекла односно евентуалне повезаности са почињеним кривичним дјелима.

Активности полиције на откривању, спрјечавању и сузбијању организованог криминала се настављају.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?