Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Туристички потенцијали Црне Горе презентовани представницима кинеске туристичке привреде у Дубровнику

Објављено: 28.04.2018. 02:02 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Делегација Министарства одрживог развоја и туризма на челу са Дамиром Давидовићем, државним секретаром, учествовала је на на „Силк Роад Тоурисм“ конференцији која је одржана од 24. до 26. априла у Дубровнику у организацији Кинеско-југоисточно-европске пословне асоцијације (ЦСЕБА) и Интернационалне привредне коморе „Пут свиле“ (Силк Роад Интернатионал Цхамбер оф Цоммерце - СРЦИЦ). Конференција је одржана под покровитељством Министарства туризма Хрватске, а поред инвеститора и туроператора из Кине, представиле су се и компаније из Хрватске и Црне Горе које послују у области здравственог и наутичког туризма. Присутни су на конференцији имали прилике да чују и више о томе како да привуку кинеске туристе, шта да понуде и како да најбоље презентују туристичке потенцијале региона на овом великом тржишту.

Дамир Давидовић, државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма, одржао је презентацију на тему „Туристички развој на примјеру Црне Горе“ током које је представио тренутно стање туризма, али значајне остварене резултате у протеклих неколико година. Давидовић је напоменуо да је Црну Гору 2017. године први пут у историји посјетило 2 милиона туриста, те је остварено око милијарду еура прихода у овом сектору. Он је нагласио и да број кинеских туриста у Црној Гори рапидно расте у неколико последњих година. Током 2017. године, Црну Гору је посјетило више од 23000 кинеских туриста, што је повећање од око 100% у односу на 2016. годину. Према тренутно доступним подацима о најављеном букингу и доласцима, кинеских туриста ће ове године у Црној Гори бити још више, па се очекује нови раст. Кина је једно од најзначајнијих емитивних туристичких тржишта у свијету, са преко 120 милиона туриста годишње.

Делегација Министарства састала се са предсједником Интернационалне привредне коморе „Пут свиле“, г. Ђанчонг Луом, као и представницима привреде на одвојеним састанцима.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?