Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потписан споразум о финансирању пројекта „Развој зелених бизниса у Црној Гори“

Објављено: 28.04.2018. 02:08 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

 

Споразум о финансирању пројекта „Развој зелених бизниса у Црној Гори“ данас су потписали Павле Радуловић, министар одрживог развоја и туризма и Фиона Меклуни, стална представница УНДП-а и координаторка Система УН-а у Црној Гори, а домаћин потписивања била је Пријестоница Цетиње.

Потписивањем наведеног споразума потврђује се континуирана посвећеност стратешког опредјелјенја Црне Горе да истраје на унапређењу квалитета и дугорочном очувању животне средине.

Лансирањем овог пројекта демонстрира се висок степен сарадње који Министарство одрживог развоја и туризма има са УНДП-ем, као имплементационом агенцијом Глобалног фонда за животну средину, који финансира у форми грантова 34 пројекта у Црној Гори.

Овај споразум резултираће формирањем Инкубатора зеленог пословања, као платформе за обуку предузетника, индивидуално менторство, савјетодавне услуге, укључујући и пружање помоћи за добијање дозвола и лиценци за будуће „зелено“ пословање. Осим тога, ово тијело ће заговарати и промовисати предности „зеленог пословања“ према потенцијалним инвеститорима и јавности и као својеврсна база подата, Инкубатор ће дијелити информације и знање свим судионицима (приватном сектору, јавном сектору, академској заједници, свеукупној јавности)

Циљ овог пројекта, чија је укупна вриједност преко 800 000 америчких долара, јесте да подстакне инвестиције приватног сектора у развој „зелених“ и „ниско-карбонских“ бизниса. Подстицањем инвестиција унаприједиће се не само економска активност и отворити могућности за нова радна мјеста, већ ће се истовремено уводити савремени механизми за очување животне средине и смањење ефеката климатских промјена у нашој земљи. Кључне активности пројекта биће усмјерене на успостављање повољног законског и регулаторног оквира који је предуслов за развој зелених бизниса, унапређење свијести о значају инвестирања у оваке идеје, као и подршку предузетницима у оснивању и развоју зелених бизниса.

Видео материјал доступан је на сајту www.инфобиро.тв/

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?