Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив привредним друштвима за учешће на конференцији „С3.ме - Паметна специјализација: иновације, предузетништво и конкурентност“

Објављено: 30.04.2018. 19:49 Аутор: Министарство науке
Министарство науке Црне Горе у циљу промоције Стратегије паметне специјализације организује конференцију под називом С3.ме - Паметна специјализација: иновације, предузетништво и конкурентност, 11. маја 2018. године, у хотелу Хилтон. Овим путем позивамо заинтересована привредна друштва да узму учешће у овој конференцији.

Паметна специјализација је концепт који је Европска унија усвојила како би обезбиједила регионални развој базиран на иновацијама и синергији различитости. У питању је документ за чију је израду задужено Министарство науке, у блиској сарадњи са Министарством економије.

С3 је водећи принцип који окупља пословну заједницу, научно-истраживачке и јавне институције као и цивилно друштво, с примарним циљем развоја и коришћења иновација за подстицање економског раста и конкурентности, кроз примјену постојеће базе знања и компетенција у циљу коришћења тржишних потенцијала и рјешавања друштвених изазова.

У процесу предузетничког откривања – важној фази израде Стратегије, привредна друштва имају најзначајнију улогу.

Циљ конференције је упознавање привредних друштава са предностима доношења Стратегије паметне специјализације и које ће они имати користи од имплементације Стратегије. Посебно наглашавамо да ће се у оквиру европских структурних и инвестиционих фондова и националних шема финансирања одобравати значајна средства за развојне пројекте у секторима који су кроз С3 дефинисани као приоритетни у оређеној држави.

Главни циљ С3 је да се повећа конкурентност црногорске економије, концентришући ресурсе знања и повезујући их с ограниченим бројем приоритета. С3 ће омогућити и развој нових секторских области или индустрија инвестирањем у истраживање и иновације у областима које садрже стратешки потенцијал у нашој држави.

Молимо заинтересована привредна друштва да потврде учешће до 9. маја 2018. године на е-маил адресу: милена.милоњиц@мна.гов.ме.

АГЕНДА Конференције
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?