Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Допунски јавни позив за пријаву кандидата за независне процјењиваче за 2018. годину

Објављено: 03.05.2018. 17:30 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе, на основу члана 32ђ Закона о невладиним организацијама („Службени лист ЦГ“, бр. 39/11 и 37/17) и члана 9 Уредбе о финансирању пројеката и програма невладиних организација у областима од јавног интереса („Службени лист ЦГ“, број 13/18), објављује

 

 

 

ДОПУНСКИ  ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА НЕЗАВИСНЕ ПРОЦЈЕЊИВАЧЕ  ЗА 2018. ГОДИНУ

 

Допунски јавни позив се расписује ради стварања услова за несметано спровођење поступка расподјеле средстава за пројекте и програме невладиних организација у 2018. години и обезбјеђења потребног броја процјењивача одговарајуће стручности ради бодовања пројеката и програма невладиних организација према критеријима прописаним јавним конкурсима.

Наиме, услове прописане Јавним позивом Министарства број 01-006/18-884 од 1. марта 2018. године, у вези са сачињавањем листе независних процјењивача за бодовање пројеката невладиних организација у областима у којима ће се вршити расподјела средстава у складу са Одлуком о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2018. години („Службени лист ЦГ“, број 87/17), испунило је само 13 лица.

Кандидати за независне процјењиваче морају испуњавати сљедеће Законом утврђене услове:

Независни процјењивач може бити лице које има:

- најмање пет година искуства у управљању пројектима;
- искуство у оцјењивању пројеката.


Независни процјењивач може бити лице које двије године прије објављивања овог јавног позива није било:

- у радном односу у невладиној организацији чије је сједиште у Црној Гори;
- волонтер у невладиној организацији чије је сједиште у Црној Гори;
- лице овлашћено за заступање или је члан органа управљања или другог органа невладине организације чије је сједиште у Црној Гори;
- у уговорном односу са невладином организацијом чије је сједиште у Црној Гори;
- јавни функционер, у смислу закона којим се уређује спрјечавање корупције;
- у радном односу у органу државне управе који врши расподјелу средстава.

Полазећи од наведених чињеница, п о з и в а ј у с е заинтересована лица која имају искуство од најмање пет (5) година у управљању пројектима и искуство у оцјењивању пројеката, да се пријаве и доставе потребне податке.

У складу са Одлуком о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2018. години („Службени лист ЦГ“, број 87/17), области у којима ће се вршити расподјела средстава, и у којима ће се расписивати јавни конкурси, а независни процјењивачи бодовати пројекте невладиних организација су:

- социјална и здравствена заштита
- заштита лица са инвалидитетом
- друштвена брига о дјеци и младима
- помоћ старијим лицима
- заштита и промовисање људских и мањинских права
- владавина права
- развој цивилног друштва и волонтеризма
- евроатлантске и европске интеграције Црне Горе
- институционално и ванинституционално образовање
- умјетност
- култура
- пољопривреда и рурални развој
- заштита потрошача
- родна равноправност
- борба против корупције и организованог криминала
- заштита добробити животиња,
- заштита здравља биља и
- одбрана.

Кандидати за независне процјењиваче се могу, према искуству и квалификацијама, опредијелити за више подручја, што у пријави треба прецизно означити и појаснити кроз биографију и достављена документа уз образац пријаве, који се даје уз овај позив.

Министарство јавне управе ће, након провјере испуњености тражених услова у пријавама, утврдити Листу независних процјењивача за 2018. годину и објавити је на интернет страници Министарства и порталу електронске управе, најкасније 10 дана након истека рока из овог јавног позива.

Одабир независних процјењивача са Листе, вршиће орган државне управе који расподјељује средства, а предност ће имати кандидати који имају више професионалног искуства у процјени пројеката у областима за које се расписује конкурс.

Сваки пројекат треба да бодују по два независна процјењивача, а додијељени бодови по сваком критеријуму, морају бити образложени.

Изабрани независни процјењивачи ће, накнадно бити обавијештени о детаљима поступка, а по потреби ће се за њих организовати и припремна радионица у вези са начином бодовања пројеката. Од независних процјењивача се може тражити и учешће на састанцима комисије за расподјелу, ради давања одговора и појашњења на могућа питања чланова комисије.

Уговор са независним процјењивачем закључује орган државне управе који врши расподјелу средстава.

Изабрани независни поцјењивач ће прије процјењивања бити дужан да потпише изјаву о повјерљивости, непристраности и непостојању сукоба интереса у односу на пројекте/порграме које ће процјењивати. Изјава се потписује након увида у попис пристиглих пријава с подацима о организацијама подносиоцима пријава и њиховим партнерским организацијама.

Уз пријаву на Допунски јавни позив прилаже се:

• фотокопија личне карте или друге исправе на основу које се утврђује идентитет кандидата;
• фотокопија дипломе о стеченом образовању;
• биографија кандидата са подацима о искуству у управљању пројектима из области за коју/е се пријављује, а посебно искуству у процјењивању пројеката у тој/тим области/има.

Рок и пријава:
Попуњене и потписане обрасце пријаве и пратећу документацију, потребно је доставити поштом, најкасније до 15. маја 2018. године на адресу:

 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ
Римски трг 45, Подогорица/Црна Гора

Са напоменом: „ЗА ДОПУНСКИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НЕЗАВИСНЕ ПРОЦЈЕЊИВАЧЕ“

 

или на е-маил адресу: архива@мју.гов.ме, упаковано у зип/рар формат, са документима обликованим као доц.; пдф; јпг.

Пријава кандидата за Листу независних процјењивача за 2018. годину биће разматрана само ако је достављена на прописаном обрасцу и уз сву потребну документацију. Кандидати који су послали пријаву по јавном позиву Министарства број 01-006/18-884 од 1. марта 2018. године нијесу у обавези да поново шаљу пријаву по овом позиву.

Пријаве достављене након рока неће бити узете у разматрање.

Евентуална питања у вези са овим позивом, могу се доставити електронским путем, на адресу: сарадња.нво@мју.гов.ме

 
Образац пријаве можете  овдје


МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?