Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Одржава се семинар за хотелијере „Заштита дјеце од сексуалне експлоатације у путовањима у туризму“

Објављено: 04.05.2018. 15:28 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма организује семинар „Заштита дјеце од сексуалне експлоатације у путовањима у туризму“ који ће се одржати 7. и 8. маја у хотелу „Сплендид“, Будва за представнике хотела приморских општина, затим у Подгорици у хотелу „Цитy“ 10. маја за представнике хотела централног региона и 9. маја у хотелу „Бианца“ за хотелијере сјеверног региона.

Циљ овог семинар јесте јачање стручних капацитета представника хотелијера, како га примијенити и инкопорирати у своје бизнис пакете. Предавачи на семинару биће представнице Министарства унутрашњих послова-Националне канцеларије за борбу против трговине људима, које ће кроз практичан тренинг обучити хотелијере како да препознају жртву и реагују у случају експлоатације дјетета.

У намјери да Црна Гора задржи епитет безбједне туристичке дестинације у којој је осигурано пуно поштовање дјечјих и других људских права, у оквиру заједничког пројекта Канцеларије за борбу против трговине људима и тадашњег Министарства туризма, уз подршку Мисије ОЕБС-а, током 2006., представници туристичке привреде потписали су „Кодекс понашања за заштиту дјеце од сексуалне експлоатације у путовањима и туризму“, који има за циљ да увећа и обезбиједи посвећеност компанија које дјелују у туристичкој дјелатности да се придруже на порима у борби против трговине дјецом, односно злоупотреби дјеце у сврху трговине људима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?