Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Прибиловић – Yагцилар: Подршка и сарадња у процесу реформе јавне управе

Објављено: 04.05.2018. 19:00 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић разговарала је данас са министром јавне управе Косова, Махиром Yагциларом.

Министарка Прибиловић је саговорника упознала са предузетим активностима на плану реформе јавне управе, као и реализованим активностима у претходној години .

Она је истакла да све активности у складу са Стратегијом реформе јавне управе доприносе стварање ефикасне, сервисно опредијељене јавне управе на државном и на локалном нивоу.

Прибиловић је нагласила да се у континуитету надограђује систем еУправе и настављају активности на плану надоградње и унапређења, као и на успостављању јединственог „оне стоп схопа“ у Црној Гори.

Такође, креирани су нормативни предуслови доношењем системских закона и пратећих подзаконских аката реформског карактера за боље уређење службеничког система, како на државном тако и на локалном нивоу. Резултати Министарства препознати су и у Извјештају Европске комисије кроз оцјену добар напредак у реформи јавне управе, што представља највећу оцјену у дијелу политичких критеријума, казала је Прибиловић.

Yагцилар је истакао да постоји простор за размјену искуства и сарадње у изградњи модерне и ефикасне јавне управе у Црној Гори и напоменуо да је и на Косову процес реформе јавне управе у току кроз спровођење неопходних реформи и стварање ефикасне јавне управе у складу са потребним стандардима, како би у будућности били дио заједничке Европске администрације. Министар Yагцилар захвалио се на подршци коју Република Косово има од Црне Горе и изразио задовољство квалитетним билатералним односима који се константно унапређују.

Он је нагласио да је процес модернизације јавне управе изазов, али уз јасну визију и модерне реформске политике заједно можемо радити на унапређењу јавне управе и истовремено позвао министарку Прибиловић у званичну посјету Косову током које би размијенили искуства и додатно унаприједили сарадњу двије државе у области јавне управе.

Састанак је био прилика да се дефинишу области сарадње и размјене искуства у више сегмената јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?