Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министарка Секулић на састанку са радницима Тошчелика: Државне институције отворене за подршку

Објављено: 07.05.2018. 18:42 Аутор: Министарство економије
Сви запослени у никшићкој Жељезари Тошчелик могу да, уколико сматрају да су њихова права нарушена и закон прекршен, траже заштиту пред надлежним инспекцијским органима и по том питању имају пуну подршку Министарства економије.

Министарка економије Драгица Секулић и генерални директор за индустрију Горан Николић одржали су данас састанак са представницима радника Жељезаре са којима су разговарали о тренутној ситуацији у тој компанији.

Министарка Секулић је казала да се Министарство не може мијешати у пословну одлуку компаније, али оно што може јесте да гарантује радницима отвореност државних институција за евентуалне провјере и заштиту права радника, уколико се утврди да су нарушена.

Она је радницима пренијела увјеравања челних људи компаније да даљих отпуштања радника неће бити.

Такође, пренијела је информацију коју је добила од менаџмента компаније, а то је да је договор са синдикатом – који је подразумијевао повећање зарада запосленима, са једне, и смањење броја радника, са друге стране – испоштован.

„Пратићемо ситуацију и тражити од представника менаџмента јасну визију и правце даљег развоја компаније“, казала је министарка Секулић.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?