Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство спорта реновирало још једну школску спортску салу

Објављено: 07.05.2018. 20:15 Аутор: Министарство спорта

Улцињ, 07. мај 2018. – Школска спортска сала ЈУ ОШ ,,Маршал Тито” у Улцињу, још један је у низу реновираних спортских инфраструктурних објеката, у чију је реконструкцију и адаптацију Министарство спорта уложило 34.800,00 еура. Уговор о суфинансирању санације, реконструкције и адаптације те фисклутурне сале потписали су октобра прошле године, директор школе Арбен Луњић и министар спорта Никола Јановић, који ју је данас и симболично отворио.

Обилазећи салу са сарадницима, руководством Општине и школе, министар Јановић је казао да је адекватна спортска инфраструктура, предуслов за развој и рекреативног и професионалног спорта и подсјетио да Министарство спорта од оснивања сарађује са локалним самоуправама, те да је у спортску инфраструктуру, до сада у континуитету уложило више од пола милиона еура.

Ministarstvo sporta


Јановић је поручио, да као Министарство спорта чинимо све што је у нашој моћи да дјеци обезбиједимо што квалитетније услове за бављање спортом. У прилог томе је, како је казао, још једна реновирана фискултурна сала у коју је, уз подршку Владе Црне Горе, Министарство спорта инвестирало готово 35 хиљада еура. ,,Будућност црногорског спорта станује у овим малим фискултурним салама, у којима су одувијек сазријевали наши велики спортисти – казао је министар спорта, задовољан што су Општина и управа школе, испоштовали уговором договорене рокове.

Ученици су у част отварања сале, демонстрирали стечено знање у таекwондоу, након чега је министар озваничио финале школског такмичења у стоном тенису.

Ministarstvo sportaMinistarstvo sporta

Директор ЈУ ОШ Арбен Луњић, саопштио је да су сви радови на реконструкцији фискултурне сале оправдали ту вриједну инвестицију Министарства спорта, те да је сала добила сасвим нови изглед и функцију, на задовољство ученика, школе и спортских клубова из Улциња. Демонтирани су, како је казао, стари унутрашњи зидови сале и урађени нови, реновиране електро инсталације и вентилациони одводи, нове свлачионице, купаонице, канализациона и водоводна мрежа.

Ministarstvo sporta 

Отварању сале, претходио је састанак у Општини Улцињ, на којем је оцијењено да је реновирање школске фискултурне сале мали пројекат, али од великог значаја за Улцињ. Актуелни предсједник Општине Улцињ Назиф Цунгу, захвалио је министру спорта Николи Јановићу на досадашњој сарадњи и издашној подршци Министарства спорта у реконструкцији улцињске фисклутурне сале, која ће, увјерен је, у наредном периоду, допринијети афирмацији школског и клупског спорта у Улцињу и бити у функцији промоције и развоја улцињског туризма. Цунгу је такодје казао, да Општина увелико ради на изради пројектне документације за изградњу градског фудбалског стадиона и спортског центра на Великој плажи.

Подршка министарства, закључено је, није изостала ни на овогодишњем Конкурсу са суфинансирање спортских субјеката, на којем је Министарство спорта од седам пријевљених, подржало четири улцињска спортска клуба у кошарци, рукомету, одбојци и атлетици, са укупно 8 хиљада еура, као ни у организацији медјународног тениског такмичења - Давис Цупа, одржаног прошлог мјесеца у Улцињу. 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?