Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тим Морнарице ВЦГ свечано испраћен у мисију ЕУ НАВФОР - АТАЛАНТА

Објављено: 07.05.2018. 20:59 Аутор: мод

У Министарству одбране данас је у мировну операцију Европске уније ЕУ НАВФОР - АТАЛАНТА свечано испраћен други по реду деветочлани тим из састава Морнарице Војске Црне Горе.

Они ће у мисији бити ангажовани до четири мјесеца, као Самостални тим за заштиту бродова (АВПД) који испоручују помоћ у оквиру Свјетског програма хране УН.

Замјеник начелника Генералштаба ВЦГ, пуковник Светозар Брајковић, пожелио је припадницима тима успјех у реализацији задатака и подсјетио на похвале које су припадници претходног контингента добили са релевантних међународних адреса.

„Њихово искуство и ваша посвећеност представљају добру претпоставку да ћете на прави начин реализовати додијељене задатке, те да ћете показати висок степен професионализма и одговорности. То од вас очекују Министарство одбране и Генералштаб, као и сви у Црној Гори. Али, то од вас највише очекују они које ћете чувати приликом ангажовања у мисији. Сигуран сам да ћете сва ова очекивања испунити“, нагласио је пуковник Брајковић.

Командир тима, капетан корвете Блажо Гашић, захвалио се на указаном повјерењу и обећао потпуну посвећеност реализацији задатака.

„Овај тим, који ће бити укрцан на брод Свјетског програма хране, учествоваће у хуманој мисији доставе хране и друге неопходне помоћи становништву Сомалије. Сигуран сам да ће сваки припадник АВПД тима, максимално одговорно и професионално приступити извршењу тог задатка и да ће на најбољи могући начин представљати наше војску и државу“, закључио је Гашић.

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?