Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Лишен слободе осумњичени за КД недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи

Објављено: 08.05.2018. 18:57 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су јуче у садејству са службеницима Одјељења граничне безбједности Улцињ – Регионални центар Југ, поступајући на основу оперативиних података, у мјесту Острос лишили слободе лице за које се сумња да је починило кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Наиме, службеници ЦБ Бар и ОГБ Улцињ су, 07.05.2018. године, поступајући на основу оперативних података, на магистралном путу Улцињ – Острос, зауставили и контролисали путничко моторно возило марке „ВW Пассат“ улцињских регистарскиох ознака којим је управљао К.М. (35) из Улциња, док се у возилу налазило шест сиријских држављана – миграната, два мушкарца, једна жена и троје дјеце, а који нису посједовали лична документа.

К.М. је, како се сумња, по унапријед постигнутом договору са сиријским држављанима на територији Републике Албаније, за износ од 200 еура, имао намјеру да шест сиријских држављана превезе из Сукобина до Подгорице користећи путни правац преко Остроса. Он је, сумња се, сиријске држављане, док су се договарали у Албанији, упутио да пређу државну границу са Црном Гором из Албаније нелегално односно ван граничног прелаза Мурићани – Сукобин, што су они и урадили. К.М. их је, сумња се, потом сачекао у мјесту Сукобин и из користољубља за наведени новчани износ имао је намјеру да их из Сукобина превезе до Подгорице користећи путни правац преко Остроса.

Сиријски држављани су предати инспектору за странце ОБ Улцињ ради даљег поступања.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Улцињу који је наложио да се К.М. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи. Тужилац ће такође узети изјаву и од наведених сиријских држављана.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?