Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничко саопштење: Полицијски и царински службеници на ГП Божај пронашли и одузели око 100 кг сканка и 140 грама хашиша; осумњичени лишен слободе

Објављено: 08.05.2018. 19:55 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Тузи и Управе царина – Царинске испоставе Божај, су данас на Граничном прелазу Божај, контролом теретног моторног возила пронашли и одузели око 100 килограма сканка и око 140 грама хашиша. Овом запленом прекинут је још један ланац кријумчарења опојних дрога из Републике Албаније у Црну Гору. Једно лице је лишено слободе због постојања основане сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, полицијски службеници ОГБ Тузи и царински службеници ЦИ Божај су, 08.05.2018. године око 00,40 часова, на ГП Божај, на улазу у Црну Гору, контролисали тмв албанских регистарских ознака којим је управљао М.Е. (56) из Републике Албаније. Након извршене детаљне граничне контроле уз употребу уређаја бастер и видеоскопа у специјално израђеној прегради у патосу товарног дијела возила пронађено је и одузето 91 пвц паковање са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк тежине око 100 кг. Такође, на једном од наведених паковања било је залијепљено паковање са садржајем тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога хашиш тежине око 140 грама које је такође одузето.

Лице, возило и одузета опојна дрога су предати полицијским службеницима Одсјека за борбу против дроге ради даљег поступања.

Пронађена дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Овом запленом полцијски и царински службеници су пресјекли још један ланац кријумчарења опојних дрога из Републике Албаније у Црну Гору.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се М.Е. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?