Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Македонско-турске привредне коморе код Бошковића

Објављено: 09.05.2018. 20:56 Аутор: мод

Представници Македонско-турске привредне коморе (МАТТО), која окупља македонске фирме и првенствено турски капитал, са почасним конзулом Републике Турске у Битољу, Ајдованом Адемоским, боравили су данас у посјети Министарству одбране.

 

Током разговора са министром одбране, мр Предрагом Бошковићем, разговарано је о сарадњи Црне Горе и Републике Турске на пољу набавке производа војне индустрије, уз нагласак да и економска сарадња Црне Горе и Републике Македоније има институционалне основе за даљи развој и унапређење.

 

Министар је истакао да је Влада Црне Горе снажно посвећена јачању и промоцији црногорске привреде, валоризацији ресурса и креирању повољног пословног амбијента, а да су политичка и безбједносна стабилност услов за привредни напредак.

 

Бошковић је говорио о приоритетима у развоју капацитета сва три рода Војске Црне Горе.  

 

Представници Македонско-турске привредне коморе (МАТТО) и почасни конзул Адемоски бораве у тродневној посјети Црној Гори, са циљем упознавања са инвестиционом климом и конкретним могућностима за улагања. Пораст интересовања за инвестирања у Црној Гори забиљежен је нарочито након уласка Црне Горе у НАТО и то у секторима туризма, пољопривреде, енергетике, инфраструктуре и банкарства.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?