Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић: Значајна улога МУП-а у јачању сарадње са НР Кином

Објављено: 10.05.2018. 21:32 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова је посвећено даљем унапређењу сарадње Црне Горе и НР Кине, саопштено је данас на састанку државног секретара Драгана Пејановића са делегацијом Кинеског удружења за међународно разумијевање (ЦАФИУ), којем је присуствовао и амбасадор НР Кине у Црној Гори Цуи Џивеи.

Државни секретар Пејановић је истакао да се сарадња успјешно остварује у области ванредних ситуација, полицијских послова, као и у домену управних унутрашњих послова како би се олакшао улазак и боравак кинеских држављана на територији Црне Горе. Овом приликом је подсјетио да је НР Кина пружила значајну помоћ реформским процесима у Црној Гори, кроз бројне донације и међународне споразуме и изразио очекивање да ће се наставити даља институционализација односа двају земаља.

Захваљујући на доброј и квалитетној досадашњој сарадњи, Амбасадор НР Кине у Црној Гори Цуи Џивеи је у име делегације детаљније упознао државног секретара са активностима које ова невладина организација спроводи на плану унапређења културне, економске, сарадње у области туризма, као и размјене и студијских путовања.

Заједнички је констатовано да на ширем друштвеном плану, даље партнерство треба развијати у правцу отпочињања нових пројеката из надлежности Министарства унутрашњих посолова, нарочито у области сигурности грађана, визног режима и јачања пријатељских веза два народа.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?