Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Пронађени и одузети хероин, метадон и муниција; два лица лишена слободе

Објављено: 11.05.2018. 03:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дрога су данас у садејству са службеницима Центра безбјдености Херцег Нови, предузимајући активности у циљу спрјечавања тзв. уличне продаје опојних дрога, пронашли и одузели око 160 грама хероина, метадон и муницију. Два лица су лишена слободе.

Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Херцег Нови су, 10.05.2018. године око 13,00 часова, поступајући на основу наредбе надлежног судије за истрагу, извршили претрес стана који користе С.Т. (43) и М.Т. (72), обоје из Херцег Новог. Када су у стан ушли полицијски службеници М.Т. је кроз прозор од терасе одбацила једну пвц кесицу, која је пронађена и одузета а у којој се налазила прашкаста метерија свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин тежине од око 160 грама. Даљим претресом полицијски службеници су пронашли и одзели вагу за прецизно мјерење и мању количину непознате прашкасте материје. Такође, претресом су пронађене и одузете три пластичне кутијице са садржајем течне материје за коју се сумња да је опојна дрога метадон као и 53 комада малокалибарске муниције.

Пронађена опојна дрога, муниција и остали предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који наложио да се С.Т. и М.Т. лише слободе и да му се се С.Т. приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних матеија, а да му се М.Т. приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?