Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан иницијални састанак поводом покретања ТХЕМИС ИИИ пројекта

Објављено: 11.05.2018. 19:35 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
У Министарству одрживог развоја и туризма, 10. маја 2018. године одржан је иницијални састанак поводом покретања пројекта „Промовисање регионалне сарадње у Југоисточној Европи и Молдавији путем умрежавања у оквиру органа надлежних за сектор животне средине и правосуђа“ (Тхемис мрежа ИИИ).

На састанку су представљена достигнућа прве двије фазе пројекта, као и Вишегодишњи програм рада 2018 – 2020., након чега су истакнути национални приоритети у складу са стратешким, планским и програмским документима за Поглавље 27. који ће бити размотрени за финансирање кроз ИИИ фазу пројекта.

Имплементација ИИИ фазе пројекта је предвиђена за предстојећи трогодишњи период 2018-2020, а исту ће реализовати Регионални центар за животну средину у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма, кроз финансијску подршку Аустријске развојне агенције (АДА).

ТХЕМИС мрежа представља регионалну иницијативу успостављену 2010., са општим циљем да олакша процес придруживања Европској унији у оквиру Поглавља 27. – Животна средина и климатске промјене, кроз јачање сарадње и размјену знања и искуства у земљама Југоисточне Европе и Молдавије.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?