Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић у Бијелом Пољу потписао уговор о концесији за извориште Чеоче: Влада је урадила што је казала - створили смо услове да Бјеласица Рада ради

Објављено: 11.05.2018. 20:38 Аутор: МПРР

MPRRMPRR 

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић потписао је данас у Бијелом Пољу уговор о концесији за коришћење минералне воде са изворишта Чеоче, са концесионаром „Wатер Гроуп“ д.о.о, компанијом из Колашина.

Компанија Wатер Гроуп која већ у власништву има фабрику воде “Суза”, купила је недавно бјелопољску фабрику Бјеласица Рада која је била у стечају, по цијени од више од миллион еура. Уз  инвестицију у износу од 3 милиона еура покренуће  производњу у овој фабрици већ почетком новембра, и обезбиједити првих нових радних мјеста, а у наредним мјесецима и остале до гарантованих 60.

Потпредсједник Симовић изразио је посебно задовољство због прилике да данас саопшти да су створене претпоставке за нови почетак производње у фабрици Бјеласица Рада.

“Оно што смо из Владе казали да ћемо урадити, урадили смо. Казали смо да ћемо створити претпоставке за покретање производње, да ћемо створити услове да се испоштују све заостале обавезе према ранијим радницима, да ћемо створити претпоставке за нова запошљавања и развој, како Бијелог Поља, тако и сјевера, и укупне  црногорске економије. Створили смо претпоставке за нови почетак, стварање нове додате вриједности и нова радна мјеста”, поручио је Симовић.

MPRRMPRR

Потпредсједник Владе је казао да су сви укључени у процесс, који је трајао од маја прошле године, када је уведен стечај, урадили свој дио посла. “Влада је креирала амбијент и спровела активности које су довеле до данашњег резултата. Локална самоуправа показала је ангажован однос према потреби грађана и локалне економије да ова фабрика почне да ради. Иневестициона заједница имала је прилику да кроз транспарентан начн, путем тендера, покаже заинтересованост у отвореној тржишној утакмици, како би дошли до тога да сада можемо рећи да ових дана почиње реконструкција фабрике, а да у новембру имамо прве литре минералне воде “Рада”, нашег препознатљивог бренда”, казао је Симовић.

Он је изразио задовољство што ће Црна Гора у наредним годинама имати већу палету производа у дијелу флаширане воде, већу додату вриједност, потребну економији и Бијелог Поља и Црне Горе.

Посебно задовољство Симовић је изразио због чињенице да су створене претпоставке да се валоризује извориште Чеоче, као природни ресурс, препознатљив по издашности и квалитету воде.

“Задовољан сам и што ћемо са реализацијом овог уговора бити у прилици да направимо супституцију воде из увоза, и не само то, већ да створимо значајне количине воде за извоз на регионална и шира тржишта”, казао је Симовић.

Потшредсједник је  казао да је важан разлог за задовољство отварање значајног броја радних мјеста у Бјеласици Ради, не само у производњи, већ и у дијелу дистрибуције.

Он је пдосјетио да је током посјете фабрици, крајем марта прошле године, разговарао са радницима и најавио да ће се посебно посветити рјешавању проблема заосталих обавеза према њима. “И ових дана сам разговарао са радницима који су раније били упошљени у фабрици. Договорили смо да ће им из стечајне масе бити измирен цјелокупан износ дуговања, повезан радни стаж у пуном износу, као и обезбијеђен одређен износ за отпремнине”, казао је Симовић.

 



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?