Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Поводом јубилеја РЕСПА-е донација општини Даниловград

Објављено: 11.05.2018. 20:37 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, са сарадницима и директорка РеСПА-е Ратка Секуловић, разговарали су данас са предсједником Општине Даниловград, Браниславом Ђурановићем и његовим сарадницима.

Министарска Прибиловић је изразила задовољство поводом посјете општини Даниловград у оквиру обиљежавања јубилеја РеСПА-е и приликом да са руководством локалне управе разговара о унапређењу сарадње између РеСПА-е, министарства и Општине Даниловград у контексту развоја локалне заједнице. Истичући препознатљивост РеСПА-е у регионалном, али и европском оквиру, она је истакла важност реформе јавне администрације у процесу приступања ЕУ, чему РеСПА активно доприноси.

Министарка Прибиловић је руководство Општине Даниловград упознала са недавном одлуком Управног одбора РеСПА-е да ова институција опредијели средства за унапређење кампуса школе, што ће повећати квалитет едукативних активности, као и додјели нематеријалних средстава локалној заједници, прије свега институцијама образовања и цивилном сектору.

Предсједник Ђурановић је истакао подршку Министарству јавне управе коју локална управа у континуитету добија од стране овог ресора. Као и задовољство радом и резултатима које РеСПА остварује у укупним напорима земаља Западног Балкана за унапређење јавне управе, а тиме и локалних управа. За Општину Даниловград је од посебног значаја јубилеј РЕСПА-е имајући у виду да је ово прва европска институција са сједиштем у Црној Гори, у Даниловграду. Такође, захвалио се на иницијативи што је РеСПА препознала значај донаторских активности у локалној заједници, што потврђује квалитетну сарадњу која се у континуитету остварује.

Предсједник Ђурановић је нагласио да локална управа користи расположиве просторне и научне капацитете РеСПА, те да се у протеклом периоду одвијала више него успјешна сарадња. Користећи погодности рада једне овакве реномиране међународне институције, Даниловград је, поред могућности за даље унапређење кадровских капацитета локалне управе, добио и препознатљивост у региону и шире.

Директорица РеСПА-е Ратка Секуловић се захвалила на квалитетној сарадњи коју РеСПА остварује са министарством и локалном управом. У циљу промовисања друштвено одговорног пословања и афирмисања ове међународне институције, подсјетила је да су се и до сада одвијале активности ове врсте од стране РеСПА-е. Актуелна иницијатива, поводом 10 година постојања, значиће даљи развој сарадње и побољшање техничких услова у институцијама образовања, као и другим организацијама у Даниловграду.

Видео:Изјава министарке јавне управе Сузане Прибиловиц- посјета опстини Даниловград

Видео: посјета општини Даниловград-КАДРОВИ

Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?