Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стари спортски терен у Плужинама, добио ново рухо

Објављено: 14.05.2018. 19:37 Аутор: Министарство спорта

Плужине, 14. мај 2018. - Захваљујући инвестицији Министарства спорта, вриједности скоро 50 хиљада еура, завршена је реконструкција јединог спортског терена у Плужинама, лоцираног у непосредној близини основне и средње школе и дјечијег вртића, који поред дјеце и ученика, користе и грађани те општине.

Отварајући тај реновирани спортски објекат, министар спорта Никола Јановић, саопштио је да је ново рухо старог спортског терена у Плужинама, одраз квалитетног системског рада и друштвено одговорног односа Министарства спорта и Владе Црне Горе, према локалној заједници. “ Не само да смо овом инвестицијом побољшали услове на постојећој спортској инфраструктури, већ смо продужили и вијек трајања јединог спортског терена у Плужинама, који ће дјеци, омладини и свим градјанима овог краја, омогућити квалитетнију рекреацију и још боље услове за тренинге и спортска такмичења.” – казао је Јановић и додао да је Општина Плужине, прошле године кандидовала тај пројекат Министарству спорта, које га је одмах уврстило у листу приоритета. ,,Имали смо у виду значај који реконструкција спортског терена има за локално становништво, водећи такође рачуна о равномјерном регионалном развоју, бољој валоризацији потенцијала сјевера Црне Горе и развоју спортско- рекреативног туризма“- закључио је министар спорта. 

Ministarstvo sporta
Предсједник Општине Плужине Мијушко Бајагић, појаснио је да је терен био пресвучен асфалтном подлогом која није погодна за спортске активности ученика и грађана, те да се због вјештачке траве која је била постављена на бетонској подлози, усљед падавина, на њој задржавала вода, а током зиме снијег и лед, тако да је, како је казао, уз проширивање терена, било неопходно уклонити ту бетонску подлогу, поставити дренажне цијеви, израдити водопропустну подлогу и поставити нову вјештачку траву, којој би у условима регулисаног одводњавања рок трајања био много дужи. ,,Сви ти радови, извршени су стручно и квалитетно и у складу са свим градјевинским стандардима, што не би било могуће без финансијске подршке Министарства спорта“- поручио је предсједник Општине Плужине, захваљујући се Министарству спорта и министру Јановићу, што су препознали значај овог пројекта који, како је закључио, ,,представља прави примјер добре сарадње Владе и локалне власти”

Ministarstvo sporta
Министарство спорта уложило је у реконструкцију спортског терена 49 хиљада еура, док је Општина Плужине партиципирала са 21 хиљаду еура. Уговор о суфинансирању тог пројекта потписали су октобра прошле године, министар Јановић и предсједник Општине Мијушко Бајагић, када је Министарство спорта, уз подршку Владе Црне Горе, кренуло у инвестициони циклус, адаптације, санације и реконструкције постојећих и изградње нових спортских инфраструктурних објеката у девет црногорских, већином сјеверних, општина.
Министар Јановић, искористио је посјету Плужинама, да поред отварања реновираног спортског терена, разговара са руководством општине о даљем унапрједјивању спортске инфраструктуре у тој општини.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?