Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора, Италија и Албанија покренули заједнички пројекат у рибарству – „БЛУЕ ЛАНД“

Објављено: 14.05.2018. 20:44 Аутор: МПРР

MPRRMPRR 

Црна Гора, Албанија и Италија покренули су пројекат у области рибарства, с циљем успостављања заједничког модела управљања приобалним и морским биодиверзитетом, његове заштите и одрживог коришћења.

Пројекат под називом „Заједнички партиципативни модел управљања и инструмент за заштиту и очување приобалног и морског биодиверзитета и унапријеђење одрживог коришћења морских обалних ресурса БЛУЕ ЛАНД“ дио је ИНТЕРРЕГ ИПА ИИ прекограничног програма сарадње три земље.  

Пројекат је званично отворен крајем прошле седмице на скупу у Тирани, а уједно је одржан и први састанак учесника пројекта. Испред Црне Горе, партнери у овом трилатералном пројекту су Министарство пољопривреде и руралног развоја – Директорат за рибарство и Универзитет Црне Горе – Институт за биологију мора.

Циљ пројекта је дефинисање, развој и имплементација заједничког модела управљања и алата усмјерених на заштиту биодиверзитета и одрживо коришц́ење морских и обалних ресурса путем активности партиципативног управљања чији је циљ укључивање и подизање свијести о локалним приобалним заједницама.

MPRR 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?