Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Млади возач управљао возилом брзином од 173 км/х

Објављено: 15.05.2018. 20:03 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Групе полиције за безбједност саобраћаја су регистровали тешки саобраћајни прекршај и том приликом санкционисали једног младог возача који је управљао возилом брзином од 173 км/х.

Наиме, службеници Групе су, 12.05.2018. године око 18,30 часова, на магистралном путу Цетиње – Подгорица, у мјесту Госпоштина, зауставили пмв марке „ВW Пассат“ никшићких регистарских ознака којим је управљао млади возач Б.В. (23) из Цетиња, због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 173 км/х, гдје је ограничење 70 км/х, иако је највећа дозвољена брзина за возила којима управљају млади возачи и возачи почетници ограничена на 70 км/х сходно одредбама члана 37а Закона о безбједности саобраћаја на путевима. Против поменутог возача Суду за прекршаје је поднијета прекршајна пријава из ЗОБС-а, а возачу је на лицу мјеста привремено одузета возачка дозвола до окончања прекршајног поступка.
Припадници саобраћајне полиције су јуче, 14.05.2018.године, због почињених прекршаја из области безбједности друмског саобраћаја на црногорским путевима, издали 469 прекршајних налога, поднијели 39 прекршајних пријава, одузели 29 возачких дозвола као и 5 пари регистарских ознака.

Упозоравамо све несавјесне учеснике у саобраћају да ће припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставити са појачаним активностима, како би омогућили већи степен безбједности свих учесника у саобраћају.

Још једном напомињемо да све анализе саобраћајних незгода и њихових посљедица указују да је као узрочник већине саобраћајних незгода доминантан људски фактор, посебно оних саобраћајних незгода са најтежим посљедицама, па из тог разлога указујемо на неопходност поштовања одредби Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?