Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено седам кривичних дјела из области имовинског криминалитета; седам лица процесуирано

Објављено: 15.05.2018. 20:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичних дјела из области имовиснких деликата, ријешили седам кривичних дјела из ове области и надлежном тужилаштву процесуирали седам осумњичених лица.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 13.05.2018. године, лишили слободе Р.К. (29) и М.К. (25), оба из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело разбојништво на штету Ж.К. (56) из Босне и Херцеговине, са привременим бораваком у Подгорици. Они су, како се сумња, ово кривично дјело починили на начин што су, 08.05.2018. године, у насељу Зеленика оштећеног Ж.К. употребом физичке снаге увели у возило и одвезли га на непознату локацију, гдје су му задали више удараца у предјелу главе и тијела и одузели му новац у износу од 20 еура и лични документ. Осумњићени Р.К. и М.К. ће уз кривичну пријаву бити приведени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици због постојања осноавне сумње да су починили кривично дјело разбојништво.

Службеници ЦБ Подгорица су државном тужиоцу у ОДТ у Подгорици поднијели и посебан извјештај као допуну кривичне пријаве, претходно поднијете против непознатог починиоца, против Ф.Р. (33) из Цетиња, због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела крађа на штету маркета „Огми“ у Булевару Ивана Црнојевића и пекаре „Три Принца“ у улици Цетињски пут. Он је, како се сумња, кривично дјело крађа на штету маркета „Огми“ починио 15.02.2018. године, на начин што је, користећи непажњу запослене из фиоке отуђио новац у износу од 160 еура, док је кривично дјело крађа на штету пекаре „Мали принц“, сумња се, починио, 24.02.2018. године, на исти начин и из касе отуђио износ од 326 еура. Лице је приведено надлежном тужиоцу.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су лишили слободе О.Б. (21) из Косова, настањеог у Подгорици, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа на штету Р.Л. Он је, сумња се, ово кривично дјело починио на начин што је 01.05.2018. године часова у улици Радосава Бурића пришао оштећеној и из руке јој истргао и отуђио торбу, након чега се трчећи удаљио преко пута Улице 27. марта гдје га је задржао Ж.Р. Отуђена торба је на лицу мјеста пронађена и враћена оштећеној. Осумњичени је приведен уз кривичну пријаву надлежном тужиоцу.

Такође, службеници подгоричке полиције су надлежном тужиоцу поднијелии кривичну пријаву против Љ.Н. (60) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починила кривично дјело крађа на штету маркета „Наш дисконт“ у Улици ИВ јула. Она је, како се сумња, ово кривично дјело починила на начин што је ушла у маркет и у кесе које је донијела са собом стављала разне прехрамбене артикле и козметику, које је узимала са изложбених полица, након чега је насилно хтјела да напусти објекат са отуђеним производима, у чему је спријечена од стране радника обезбјеђења.

Надаље, расвијетљено је кривично дјело крађа, почињено у ноћи између 05./06. маја 2018. године, и том приликом је надлежном тужиоцу поднијета кривична пријава против С.А. (19) из Републике Италије, настањеног у Подгорици. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на штету С.У, на начин што је испред његове породичне куће отуђио мотоцикл марке „Томос“, без регистарских ознака са приколицом. Предметни мотоцикл је потом, сумња се, ставио у погон и возио се до Голубоваца, а затим се вратио у насеље Стари Аеродром гдје је оставио отуђени мотоцикл.
Службеници ЦБ Подгорица су данас, 15.05.2018. године, лишили слободе М.Б. (38) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа у покушају на штету М.С. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 14.05.2018. године у вечерњим часовима, пришао теретном возилу које је било откључано, а које се налазило на паркинг простору, отворио врата сувозача и извршио преметачину личних ствари возача М.С. Приликом извршења наведеног кривичног дјела М.Б. је примјећен од стране полицијских службеника који су га спријечили у вршењу кривичног дјела. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?