Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Почела са радом бициклистичка патрола

Објављено: 15.05.2018. 20:22 Аутор: УП
У Подгорици је почела са радом бициклистичка патрола Центра безбједности Подгорица, која ће првенствено покривати подручје ужег центра града и Цитy кварта. Бициклистичка патрола ће бити активна током љетње туристичке сезоне.

У претходном периоду овај начин патролирања полицијских службеника показао се ефикасним, јер се овим видом обављања полицијских послова интензивира присуство полицијских службеника на појединим локацијама у граду које нису погодне за обилазак класичним патролним возилима.

Полицијски службеници на овај начин остварује добру и ефикасну комуникација са грађанима, као и са учесницима у саобраћају, а нарочито возачима бицикала који су у задњим годинама значајно заступљени на подручју Подгорице.

Бициклистичка патрола је превасходно усмјерена на превентиви рад, али свакако ће у склопу полицијских овлашћења примјењивати све друге законом предвиђене мјере из области спрјечавања и субијања кривичних дјела, као и подршке у одржавању стабилног јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на путевима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?