Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Министарства одрживог развоја и туризма учествовали на „Таланоа дијалогу“ посвећеном борби против климатских промјена

Објављено: 15.05.2018. 20:55 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

У сједишту Оквирне Конвенције УН о климатским промјенама (УНФЦЦЦ) у Бону, одржане су 48. по реду сједнице Помоћног органа Конвенције за науку и технологију (СБСТА 48) и Помоћног органа Конвенције за имплементацију (СБИ 48) од 30. априла до 10. маја. Такође, у истом периоду радила је и Ад Хоц Радна група за Париски споразум. Рад се одвијао кроз пленарна засиједања и бројна радна тијела, у правцу унапређења имплементације Париског споразума.

Представници Министарства одрживог развоја и туризма учествовали су на „Таланоа дијалогу”, који је посвећен краткорочним и дугорочним визијама за борбу против климатских промјена, повећању амбициозности на коју позива Париски споразум, повећању националног доприноса, оснаживању заинтересованих страна, усмеравању на различите активности на секторском и националном нивоу, технолошким баријерама и начинима њиховог превазилажења. Током дијалога чланице Оквирне Конвенције УН о промјени климе су охрабрене у дијелу сазивања локалних, националних, регионалних или глобалних дијалога и достављању релевантних инпута, што ће у коначном допринијети организовању политичке фазе Таланоа дијалога на 24. Конференцији Оквирне конвенције УН о промјени климе (ЦОП 24), која ће се одржати у Катовицама у Пољској током децембра текуће године.

У истом периоду одржани су и састанци са представницима ЕК за климатску политику, као и с представницима Свјетске здравствене организације (WХО).

Испред Министарства одрживог развоја и туризма сесијама су присуствовали генерални директор Директората за климатске промјене Ешеф Хусић и савјетница Милица Мудреша.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?