Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подршка малим и средњим предузећима из ЕУ фондова

Објављено: 17.05.2018. 13:41 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomijeПредузећима у Црној Гори је стицање нових вјештина и знања, али и приступ финансијама, омогућен кроз различите програме ЕУ подршке, а један од њих је и пројекат Ерасмус за младе предузетнике који ће бити представљен сјутра, казао је генерални директор Директората за инвестиције, развој малих и средњих предузећа и управљање ЕУ фондовима Радосав Бабић.

Министарство економије, у склопу пројекта Ентерприсе Еуропе Нетwорк, Сцале.уп, и у сарадњи са Бусинесс Старт Уп Центром Бар, организује радионицу "Предузетништво и иновације за раст", која ће се одржати сјутра, са почетком у девет сати, у ЕУ Инфо Центру у Подгорици.

"Истраживањ а показују да су предузећима у Црној Гори која желе да расту и да се даље развијају неопходне нове вјештине и нова знање, као и приступ финансијама. На радионици ће бити представљен програм намијењен потенцијалним и постојећим предузетницима, који послују не дуже од три године, да искористе шансу за одлазак на практичну обуку у неку од реномираних иностраних компанија", казао је Бабић Дневним новинама.

Он је објаснио да се дио трошкова боравка и стручног усавршавања у иностранству покрива из буџета пројекта и позвао сва заинтересована предузећа да присуствују радионици на којој ће добити све потребне информације о програму и припреми пројектне апликације.

Према његовим ријечима, у претходном периоду одржан је велики број инфо дана и радионица на тему пројектних апликациј а у оквиру програма Хоризон 2020, који је усмјерен на изврсност у истраживању и иновацијама, на рјешавање друштвених изазова и повећање конкурентности индустрије са посебним акцентом на сектор малих и средњих предузећа. Р.Е.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?