Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Брзом акцијом барске полиције лишена слободе два лица због КД изнуда

Објављено: 17.05.2018. 02:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су данас у ефикасној акцији лишили слободе безбједносно интересантно лице Н.П. (37) из Берана и Н.Б (28) из Берана због постојања основане сумње да су починили кривично дјело изнуда на штету М.Д. (36) из Бара.

Наиме, данас је у просторије ЦБ Бар приступио М.Д. и пријавио да већ дужи временски период добија пријетње по живот од Н.П.и да страхује за своју и безбједност своје породице.

Одмах по пријему обавештења, а у координацији са надлежним тужиоцем, службеници ЦБ Бар су након сазнања о мјесту састанка и захтјевима Н.П. организовали обиљежавање новчаница и извели оперативно тактичку радњу засједа. Полицисјки службеници су,након примопредаје траженог износа, лишили слободе Н.П. и Н.Б. Код Н.П. је пронађен и одузет обиљежени новац.

Наиме, оштећени М.Д. је претходно, ушао у пословни однос куповине возила са трећим лицем, које је познаник са осумњиченим Н.П, чиме је довео себе у ситуацију да под претњом да ће бити нападнут прихвати да дугује том лицу 2.500 еура, односно да прихвати на себе непостојећи дуг, а који од тог лица наводно откупио осумњичени Н.П. Након тога Н.П. је под пријетњама покушавао да овај износ наплати од оштећеног, на начин што је, како се сумња, у више наврата долазио у Бар и од оштећеног покушавао да изнуди новац.

Данас, 16.05.2018. године, Н.П. је, сумња се, у намјери извршења кривичног дјела, дошао у Бар са познаником Н.Б. Они су, како се сумња, дошли на радно мјесто оштећеног и под пријетњом покушали да изнуде новац, на начин што су тражили да им обезбједи и преда износ од 500 еура до 15,00 часова.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је наложио да се Н.П. и Н.Б. лише слободе због постојања основане сумње да су починили кривично дјело изнуда. Околности и улога другиих лица у наведеном догађају се испитују, о ћему це јавност бити благовремено обавијештена.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?