Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СОФИЈА: Премијер Марковић на Самиту ЕУ-ЗБ позвао ЕУ да још снажније подржи државе Региона како би достигле стабилност која не може бити нарушена са стране

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић позвао је данас са Самита ЕУ – Западни Балкан у Софији Европску унију да још снажније подржи државе Западног Балкана јер је то једини начин достизања стабилности који неће бити могуће нарушити са стране.

„Захваљујући дугогодишњој интензивној европској агенди и постигнутом напретку, главне асоцијације када се помене регион не морају више бити само безбједносни изазови, билатерални спорови или економска неразвијеност, што је честа перцепција као посљедица наслијеђа прошлости. Потенцијали региона, туризам, инвестиције, треба све више да буду асоцијација на Западни Балкан. Потенцијали који ће своју пуну реализацију остварити управо помоћу повезаности унутар региона и са Унијом, што је оправдано централна тема самита и у сржи рјешења за преостале проблеме у региону – рекао је на Самиту предсједник Владе.

Додао је да је највидљивији, и економски најнеопходнији вид подршке Европске уније развој и модернизација инфраструктуре.

„Кључна је даља подршка ЕУ и земаља чланица, да својом експертизом, фондовима, подршком буду наши главни партнери и адреса, да достигнемо тај ниво стабилности који је неповратан и неподложан било каквим турбуленцијама или утицајима са стране. То још увијек није случај и наш регион са изазовима о којима данас овдје причамо може да их превазиђе једино уз јасну европску перспективу која нема алтернативу. Увјерени смо да ће то бити главни резултат данашњег дијалога“ поручио је предсједник Владе Душко Марковић на И пленарној сесији Самита Европсмка унија – Западни Балкан у Софији.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?