Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нови припадници Војске Црне Горе данас свечано положили заклетву

Објављено: 17.05.2018. 20:16 Аутор: мод
Војска Црне Горе од данас је јача је за 66 припадника, војника по уговору, официра и подофицира, који су након свечаног полагања заклетве у касарни "Милован Шарановић" у Даниловграду, ступили у њене редове.

Нову генерцију војника, поздравио је државни секретар у Министарству одбране, Слободан Филиповић, са увјерењем да ће већина њих до краја године бити укључена и у прве вјежбе на терену.

"Заклетву коју ћете данас дати је обећање да ћете бранити и штитити Црну Гору и њене грађане у свим условима и од свих облика угрожавања. Никад не заборавите, гдје год били и ма шта радили, да док год носите ову часну униформу, на прво мјесто вам увијек мора бити Црна Гора", нагласио је Филиповић.

Иако војни позив није нимало једноставан, а у данашњем регионалном и глобалном окружењу и изазовима са којима се сусријећемо тражи се стално усавршавање и непрекидни рад на развоју способности, Филиповић је поручио војницима да је чланство у НАТО-у гарант да ће Црна Гора бити безбједна и сигурна, а њена Војска обучена и опремљена.

"Министарство одбране обезбиједиће најбоље услове за оспособљавање и модернизацију Војске, а Генералштаб ће најбоље одабрати да вам пренесу знања и вјештине на челу са командантима који вам требају бити узор у војничкој каријери. Зато са правом кажемо да сте ви нова снага Војске Црне Горе”, истакао је Филиповић.

Државни секретар посебно се захвалио породицама војника, увјеравајући их да ће Министарство одбране и Војска Црне Горе сву пажњу и снагу усмјерити на безбједност и добробит њихове дјеце и супружника, као и да ће сви под истим условима имати прилику да се обучавају, докажу и напредују.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?