Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Специјална антитерористичка јединица извела тактичко – показну вјежбу: Специјалци спремни да одговоре свим изазовима

Објављено: 17.05.2018. 21:05 Аутор: УП
UP

Специјална антитерористичка јединица (САЈ) је данас, у сусрет 21. мају – Дану независности, извела тактичко – показну вјежбу у полицијском кампу Златица у Подгорици. Овом вјежбом специјалци су још једном показали изузетан степен обучености и координације, а самим тим и спремност да одговоре свим изазовима.

Тактичко – показној вјежби присуствовао је вд директор Управе полиције МУП-а Веско Дамјановић са помоћницима директора и сарадницима, секретарка МУП-а Весна Брајовић, генерални директор Директората за послове надзора МУП-а Данило Ћупић, генерални директор Директората за стратешко – развојне послове МУП-а Сафет Кораћ, претходни команданти САЈ-а и један број колега из полиције и других државних органа.

ВД командант САЈ-а Мирко Бановић казао је да је Специјална антитерористичка јединица увијек била и да ће и убудуће бити на бранику отаџбине, као најелитнија јединица која обавља најсложеније и најризичније задатке, а која притом штити државни поредак и служи свим грађанима Црне Горе. ВД директор Управе полиције Веско Дамјановић рекао је да је овом вјежбом Специјална антитерористичка јединица још једном показала оспособљеност и спремност да професионално и успјешно одговори задацима, изазовима и безбједносним ризицима, те да је тимско и заједничко дјеловање свих полицијских организационих јединица прави начин за очување стабилног безбједносног амбијента.

Током данашње показне вјежбе припадници САЈ-а су показали изузетну физичку спремност, координацију, обученост и вјештине у више ситуација, међу којима су блиска борба уз примјену борилачких вјештина, напади на отето путничко возило и аутобус и лишавање слободе више лица, савлађивање диверзантских препрека, напад на запосједнути објекат и ослобађање талаца, рјешавање талачке ситуације испред објекта и упад алпинистичког тима у запосједнути објекат.

Данашњи догађај свечаним су учинили извођење државне химне од стране солисткиње Милене Јанковић и наступ КУД „Његош“ из Цетиња.

UP

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?