Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СОФИЈА: Премијер Душко Марковић задовољан резултатима Самита ЕУ-ЗБ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић изјавио је синоћ, по окончању Самита Европска унија – Западни Балкан, да је задовољан резултатима скупа будући да је први пут након 15 година на Самиту тема била Западни Балкан.

„Недвосмислено је закључено да је европска перспектива Западног Балкана отворена, да је она ту, а да је на нама, на земљама Западног Балкана да радимо на ономе што је неопходно у нашим земљама да изградимо стандарде и да радимо на економском развоју. Данас смо усвајајући Декларацију дефинисали та политичка питања јер смо се јасно опредијелили да је неопходно наш регион квалитетније развијати прије свега кроз изградњу и развој физичке инфраструктуре, развијајући дигиталну агенду, радећи на мобилности младих људи и региону. Рекао бих у једној реченици да овај самит, поред онога што је политичка порука о перспективама проширења, је и коначна одлука Европске уније да земљама Западног Балкана пружи неопходну финансијску и сваку другу помоћ да развијамо наше ресурсе за потребе грађана и државе“ – рекао је предсједник Владе у интервјуу датом уживо за ИИ Дневник Телевизије Црне Горе.


             
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?