Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић на првој министарској конференцији поводом Свјетског дана пчела – 20. маја

Објављено: 18.05.2018. 18:01 Аутор: МПРР

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић учествоваће на министарској конференцији која се овог викенда одржава на Брду код Крања у Словенији, поводом првог обиљежавања Свјетског дана пчела – 20.маја.

Иницијатива према Уједињеним нацијама да се, због значаја пчела као опрашивача за опстанак природе и угрожености пчелиње популације на глобалном нивоу, успостави Свјетски дан пчела и да се обиљежава 20. маја потекла је од Словеније. Црна Гора је била једна од првих земаља које су подржале ову иницијативу, а која је усвојена крајем прошле године на Генералној скупштини УН у Њујорку.

Тема министарске конференције која се на Брду код Крања одржава, у суботу, 19. маја,  је значај пчела и других опрашивача за одрживу пољопривреду и сигурност хране.

Скуп ће окупити министре и друге високе представнике из 40 земаља свијета, представнике Европске комисије, Организације за храну и пољопривреду (ФАО), других међународних организација, као и представнике пчеларских удружења из земаља ЕУ и на глобалном нивоу.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?