Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Четири лица лишена слободе због сумње да су починили КД крађа у продуженом трајању

Објављено: 18.05.2018. 18:29 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, одмах након извршеног кривичног дјела крађа у продуженом трајању на штету фирме „Интерспорт“ у Бару, лишили слободе четири лица због постојања основане сумње да су починила ово кривично дјело.

Наиме, службеници ЦБ Бар су, 17,05.2018. године, захваљујући запосленим у фирми „Интерспорт“, који су својом обазривошћу осујетили крађу у својој радњи, одмах након бјекства лишили слободе А.П. (30) из Подгорице, док су даљим радом службеника криминалистичке полиције идентификовани, лоцирани и лишени слободе А.К. из Подгорице, Н.Р.(19) из Даниловграда и М.М. (20) из Подгорице.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су ова лица по унапријед постигнутом договору, са јасно дефинисаном улогама а у намјера стицања противправне имовинске користи, 17.05.2018. године око 14,00 часова, ушла у радњу фирме „Интерспорт“. Они су, како се сумња, један дио артикала отуђили али су их запослени спријечили у даљем вршењу овог кривичног дјела, односно у отуђењу веће количине артикала, након чега су ова лица побјегла.

У сазнању да им је сауцесник А.П. лишен слободе, Н.Р. се вратио на мјесто извршења кривичног дјела и запосленом предао отуђене предмете након чега се поново удаљио. Извршеним прегледом изузетог видео надзора извршена је идентификација осталих осумњичених лица као и пмв којим су се удаљили да би се након тога појединачно ова лица сама пријавила у ЦБ Бар. Како се сумња, Н.Р. и А.К. су заједно у саизвршилаштву са А.К. и М.М, на штету исте фирме починили идентично кривично дјело прије неколико мјесеци.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је наложио да се ова лица лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили ова кривична дјела.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?