Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конференција “Моћ жене”

Објављено: 18.05.2018. 20:57 Аутор: Маја Јовић
Конференција “Моћ жене” коју Удружење предузетница Црне Горе организује у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права Црне Горе и Главним градом Подгорица одржана је данас у хотелу Рамада. Конференцију паралелно прати и сајам женског предузетништва који ће трајати три дана у Малл оф Монтенегро. На сајму ће бити и инострани излагачи.
У име Министарства за људска и мањинска права, конференцију је отворила начелница Одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић.
Она је објаснила да је Влада Црне Горе поставила у фокусу свог дјеловања активности које ће помоћи жени у Црној Гори да буде економски снажнија , видљивија у јавном и политичком животу.
“ Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са другим институцијама у континуитету одржава и подржава едукације и активности из области економског снажења жена. Врло је важно пружити подршку за стварање повољних услова у том правцу, укључујући активно учешће. Влада Црне Горе поставила је у фокусу свог дјеловања активности које ће помоћи жени у Црној Гори да буде економски снажнија, видљивија у јавном и политичком животу. Јачање економског положаја жена налази се међу приоритетним задацима политике родне равноправности и има посебан значај у развоју нашег друштва. Економски развој друштва ствара предуслове за активирање женских ресурса, нарочито у области малих и средњих предузећа које у транзиционим економијама, попут црногорске, генерирају економски развој”.
Начелница Пејовић је изразила наду да ће закључци са Конференције не само помоћи у обезбјеђивању што бољег положаја жене у црногорском друштву, већ и повећати учешће жена у домаћој економији.

Министарство за људска и мањинска права
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?