Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено осам тешких крађа за чије извршење је осумњичено пет лица – четири лица лишена слободе а једно процесуирано у редовном поступку

Објављено: 18.05.2018. 19:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица расвијетлили су осам кривичних дјела из области имовинског криминалитета – осам тешких крађа, за чије извршење је осумњичено укупно пет лица. Од ових пет лица, четири лица је данас лишено слободе, док је против петог лица такође данас надлежном тужиоцу поднијет посебан извјештај као допуна кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог извршиоца.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су идентификовали три лица као лица осумњичена да су починила четири кривична дјела тешка крађа, с тим што се сва три лица сумњиче за извршење три тешке крађе док се једно од њих сумњичи да је починило још једну тешку крађу. Ова три лица су лишена слободе. Ради се о Е.Ј. (21), Б.К. (23) и А.Л. (22) из Подгорице. Сумња се да су Е.Ј, Б.К. и А.Л. починили три кривична дјела тешка крађа у Подгорици, у периоду од 13. јануара до 15. маја 2018. године, на штету фирме Цастеллана д.о.о. Подгорица. Они су, како се сумња, у наведеном периоду у више наврата из ограђеног простора ове фирме отуђили укупно 2.320 акумулатора разних марки, величина и ампераже. Осим тога, Б.К. се сумњичи да је у току ноћи између 30. априла и 01. маја ове године, након што је прескочио ограду, из складишта отпада секундарних сировина „Отпадаш“ отуђио 1.700 килограма бакарне жице разних профила. Сва три осумњичена лица су, уз посебне извјештаје као допуну кривичних пријава, приведена наџеном државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици, због основане сумње да су починила наведена кривична дјела.

Службеници ЦБ Подгорица су такође лишили слободе малољетног С.А. (17) због сумње да је, у периоду од 13. до 16. маја ове године, починио три тешке крађе, на штету два грађанина и спортске кладионице „Лоб“. Он је, како се сумња, из објекта у Љешкопољској улици у приватном власништву отуђио пастеризатор за цијеђење воћа, плехове од инокса, машину за прање возила и бушилицу, које је потом утоварио и одвезао са лица мјеста. Такође се сумња да је С.А. кроз отворени прозор ушао у објекат кладионице „Лоб“ из које је отуђио 51 еуро. Сумња се и да је С.А. отуђио возило у приватном власништву које је било паркирано у близини пумпе у насељу Златица.

Осим наведеног, службеници ЦБ Подгорица су надлежном тужиоцу данас поднијели посебан извјештај, као допуну кривичне пријаве, против П.Ј. (32) из Подгорице, због основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа. Он је, како се сумња, кривично дјело починио тако што је из магацина фирме Нови Дувански комбинат отуђио 40 пакета цигарета марке „Мац“. Посебни извјештај против овог лица је надлежном тужиоцу поднијет у редовном поступку.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?