Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Идентификовано и процесурано лице осумњичено да је починило три кривична дјела; интензивно се ради на његовом проналаску

Објављено: 18.05.2018. 19:15 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су данас државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву поднијели кривичну пријаву против Љ.М. (37) из Никшића због постојања основане сумње да је починио кривично дјело разбојништво у покушају, кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дјело одузимање возила. Полицијски службеници предузимају интензивне мјере и радње у циљу лоцирање и лишавања слободе овог лица.

Наиме, полицијски службеници ЦБ Никшић су, 18.05.2018. године, државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици поднијели кривичну пријаву против Љ.М. због сумње да је починио ова кривична дјела. Он је, како се сумња, кривично дјело разбојништво у покушају починио на начин што је 21.03.2017. године око 08,00 часова, маскиран ушао у објекат Поште у мјесту Грахово и уз пријетњу оружјем – аутоматском пушком од запослене раднице Н.К. захтјевао да му преда новац. Она није поступила по његовом захтјеву, већ је успјела да закључа металну касу у којој се налазио новац а након чега је успјела да се удаљи из објекта и да у њему закључа осумњиченог. Љ.М. је, како се сумња, у унутрашњост објекта Поште потом испалио један пројектил, отворио прозор са унутрашње стране објекта, а затим одвалио металне заштитне решетке, након чега се дао у бјекство у правцу једног маркета недалеко од Поште.

Приликом бјекства према маркету, осумњичени је, како се сумња, пришао возилу марке „Фиат”, које је било паркирано испред маркета и уз пријетњу оружјем прислио возача В. М. (44) да изађе из возила. Он је том приликом, сумња се, преко возила из аутоматске пушке испалио два пројектила. В.М. је изашао из возила. Љ.М. је сјео у предметно возило и удаљи се у непознатом правцу.

Претрагом терена полицијски службеници су пронашли возило на макадамском путу у мјесту Трешњево – Општина Цетиње.

Полицијски службеници ЦБ Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у току извиђајног поступка, а на основу прикупљених доказа идентификовали осумњиченог и утврдили да се ради о Љ.М. Ово лице се од момента извршења ових кривичних дјела налази у бјесктву, а према сазнањима којима се располаже он се не налази се у Црној Гори. Наведено лице се потражује како на националном, тако и на међународном плану, због претходно почињеног, другог кривичног дјела.

Предузимају се интензивне мјере и радње на лоцирању и лишавању слободе осумњиченог лица.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?