Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић у Пљевљима: Влада ће пружити подршку санацији изгорјеле РТВ Пљевља

Објављено: 23.05.2018. 00:55 Аутор: мку
Министар културе Александар Богдановић изјавио је данас у Пљевљима да ће Влада Црне Горе пружити подршку Општини Пљевља при санацији Радио телевизије Пљевља чије су просторије у потпуности уништене у пожару.

Министар Богдановић и предсједник Општине Пљевља Мирко Ђачић разговарали су данас у Пљевљима о конкретним активностима на санацији штете која је изазвана пожаром, који је у раним јутарњим сатима избио у просторијама РТВ Пљевља.

Министар Богдановић је изразио искрено жаљење због пожара у којем су уништене просторије и опрема РТВ Пљевља. Министар је истакао и да је овим немилим догађајем причињена веика материјална штета, али да је најважније да у пожару није било људских жртава и повријеђених.

“Влада Црне Горе ће обезбиједити хитну интервентну помоћ, како би помогла санирање штете и обнављање РТВ Пљевља и омогућила да овај медиј у будућности буде још квалитетнији сервис грађана Пљеваља” истакао је министар Богдановић.

Министар је истакао да вјерује да ће надлежни органи утврдити узрок пожара, било да су у питању инсталације, пожар или искре из спољашњости и да ће сходно томе бити предузете одговарајуће мјере и утврђени даљи кораци на санацији објекта у коме се налази и фунскционише неколико друштвено-политичких организација и државних установа.

Министар Богдановић је додао и да је изузетно важно што су у оваквој ситуацији Пљевља показала солидарност, па ће уз Општину Пљевља санацију штете подржати и неколико привредних друштава из ове Општине, која су већ понудила помоћ.

Министар Богдановић је подсјетио да је право на информисаност једно од основих људских права, али и истакао значај локалних медија за друштво, те додао да у складу са тим сви морамо дати свој допринос како би РТВ Пљевља наставила да функционишу у пуном капацитету и наставила да буду један од најзначајнијх локалних медијских сервиса на сјеверу. "Држава ће сасвим сигурно показати одговоран однос", нагласио је министар Богдановић.

И министар здравља Кенан Храповић обишао је данас објекат РТВ Пљевља и том приликом изразио жаљење због тога што су просторије пљеваљског Радија и телевизије уништене, али и истакао да је најважније што није било жртава и повријеђених. Уједно је казао да су у истој згради и просторије лабораторије Дома здравља и филијала Фонда за здравствено осигурање, али да није било оштећења у њима и да ће се активности у њима обављати нормално, као и до сада.

Директор Агенције за електронске медије Абаз Бели Џафић истакао је да ће Агенција пружити подршку како би ови медији што прије наставили са радом, али и то да очекује солидарност донатора и других електронских медија при санацији штете.

Предсједник Општине Ђачић је информисао министра Богдановића да је Општина Пљевља већ обезбиједила просторије у Академском центру, у којима ће РТВ Пљевља наставити свој рад, а које су Министар и Предсједник Општине обишли након разговора.

Министар Богдановић је данас обишао и реконструисани Дом културе Пљевља, који ће бити свечано отворен до краја ове седмице.











Да ли вам је садржај ове странице био од користи?