Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са Шекеринском-Јанковском: Подршка Македонији у евротлантским стремљењима

Објављено: 23.05.2018. 18:54 Аутор: мод
Министар одбране , мр Предраг Бошковић, разговарао је данас у Подгорици са министарком одбране Републике Македоније, Радмилом Шекеринском-Јанковском.

Бошковић је информисао саговорницу о активностима и реформама које Црна Гора спроводи у домену одбране након уласка у НАТО.

Он је истакао да ће Црна Гора, као чланица Алијансе, на свим нивоима подржавати придруживање Републике Македоније евроатлантској заједници, уз афирмацију трансатлантских вриједности и НАТО политике „отворених врата“. Министар је додао да је то и један од приоритета црногорског предсједавања Америчко-јадранском повељом (А5) током ове године.

Шекеринска-Јанковска је истакла важност чланства Црне Горе у НАТО за читав регион, те нагласила да су начин и досљедност којом је наша земља слиједила један од својих спољнополитичких циљева, велики подстицај Македонији.

Саговорници су изразили задовољство оствареном сарадњом двије земље на пољу одбране, посебно у области школовања црногорских кадета на Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу. Сагласили су се и да су сарадња и активно учешће у регионалним иницијативама гарант стабилног и просперитетног региона.

mod mod mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?